500g Nudeln, bißgest gekocht und abgekühlt
2EL Olivenöl
1 Pck getrocknete Tomaten
1 EL Gemüsebrühe, pulver
200g Ruccola
200 Parmesan (100g fein gerieben, 100g groß gerieben)
100g Tomatenpesto
Salz, Pfeffer
Saft 2 Zitronen
Zubereitung:
Die getrocknete Tomaten klein schneiden und mit kochenden Wasser und den Gemühsebrühe-Pulver vermengen, das Wasser soll die Tomaten bedecken. Ca. 15 Min ziehen lassen. Danach die Tomaten abtropfen lassen, dabei das Ziehwasser auffangen. Tomaten zu den Nudeln geben. Den fein geriebenen Parmesan dazugeben.
Das Tomatenwassen und den Pesto vermischen, Zitronensaft untermengen und mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Sauce soll würzig schmecken. Die Sauce zu den Nudeln geben und gut umrühren. Min. 1-2 Stunden ziehen lassen. Vor dem Servieren Rucola waschen und zu den Salat geben, gut vermischen.
Als Deko den groß geriebenen Parmesan geben und evtl. mit einen Zweig Basilikum dekorieren.
Ich wünsche guten Appetit!
500 гр макарони, сварени и студени
2 сл зехтин
1 сушени домати
1 сл зеленчуков бульон на прах
200 гр рзкола (вид салата)
200 пармезан (ситно настъргани 100 грама, 100 грама настърган на едро)
100 гр доматено песто
Сол, черен пипер
Сок от 2 лимона
Начин на приготвяне:
Нарежете сушените домати и ги полейте с вряща вода и с бульона на прах. Оставете ги за 15 минути да омекнат и след това извадете доматите като запазите течността. Смесете доматите с макароните и прибавете ситно настърганият пармезан.Смесете водата от доматите с пестото и лимоновият сок, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Сосът трябва да е с пикантен вкус. Добавете сосът към макароните и объркайте добре. Оставете да се маринова за 1-2 часа. Преди сервирането измийте руколата и я добавете към салата, разбъркайте добре. Декорирайте с грубо настърган пармезан и клонка от босилек.
Пожелавам Ви добър апетит!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen