Seiten

Mittwoch, 12. Oktober 2011

Pikante Muffins mit getrocknete Tomaten, Schinken und Käse/ Пикантни мъфини със сушени домати, шунка и сирене

Pikante Muffins mit getrocknete Tomaten, Schinken und Käse


Geplant waren diese Muffins zu einer lustigen Photosession! Die Session fand zwar nicht statt, aber die Muffins fanden ihren Weg auf meinen Tisch! Man kann die Muffins einfach mit allem machen, mir war es nach getrocknete Tomaten, Schinken und Käse, paar Gewürzen und fertig waren die kleinen Küchlein. Und außerdem sind sie echt lecker geworden. Sie passen hervorragend zu eine leckere Suppe (wie z.B. Kürbissuppe) oder als Snacks zwischendurch. Mit etwas Saure Sahne oder Joghurt garniert kann man sie zu richtigen Cupcakes umwandeln. Und wer hat gesagt, dass Cupcakes nur süß sein sollen? :) 

Zutaten:
140g Butter
100g Saure Sahne
4 Eier
280g Mehl
1 Backpulver
1TL Salz
1EL Öl
1TL Gemüsebrühe
50g getrocknete Tomaten, kleingeschnitten und im heißen Wasser eingeweicht
100g Kuhmilch-Käse
50g Schinken
1EL gehacktes Basilikum
1EL gehacktes Petersilie
Salz, Pfeffer
Zubereitung

Öl in eine Pfanne erhitzen, Zwiebel schälen, klein schneiden und darin glаsig andünsten, Schinken dazu geben und ebenfalls andünsten. Gemüsebrühe darüber streuen und die eingeweichten getrocknete Tomaten zusammen mit ein bisschen von den Einweichflüssigkeit hinzufügen. 1-2 min köcheln lassen, mit Salz, Pfeffer, Petersilie und Basilikum würzen und von den Kochplatte nehmen, abkühlen lassen. 


Während dessen Butter schmelzen und leicht abkühlen lassen, die Eier unter ständiges Rühren (Handmixer) unterrühren und leicht schaumig schlagen. Saure Sahne dazugeben und gut unterrühren. Zwiebel-Schinken-Tomaten-Mischung unterrühren, die Kuhmilch-Käse in Würfeln schneiden und auch untermischen. 


Salz, Mehl und Backpulver mischen, sieben und zu den flüssige Zutaten geben, gut verrühren und in 12 Muffinsförmchen füllen. 
Im vorgeheizten Ofen bei 200° C ca. 40 min backen. 
Ich wünsche guten Appetit!


Пикантни мъфини със сушени домати, шунка и сирене

Тези мъфини бяха плануви за една весела фотосесия! Въпреки че тази сесия не се състоя, муфините се озоваха на масата ми! Може да направите подобни мъфини с всичко, аз ги направих със сушени домати, шунка и сирене, към тях малко подправки и станаха страхотно вкусни мини солени кексчета. Може да си сервирате към някоя вкусна супичка (като тази супа от тиква например) или просто като следобедна закуска. С малко разбита заквасена сметана или кисело мляко може да превърнете тези кексчета в страхотни къпкейкс. Защото кой е казал, че къпкейкс трябва да бъдат сладки.
Продукти
140гр масло
100г заквасена сметана
4 яйца
280гр брашно
1чл сол
1сл олио
1чл зеленчуков бульон на прах
50г сушени домати, нарязани на дребно и накиснати в гореща вода
100гр краве сирене
50г шунка
1сл ситно нарязан магданож
1сл ситно нарязан босилек
сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Загрейте олиото в един тиган, обелете и нарежете на дребно лукът и го запържете леко, нарежете шунката на парченца и я добавете към лука. Поръсете със зеленчуков бульон на прах и добавете обекналите сушени домати, заедно с малко от течността, в които бяха накиснати. Оставете да поври 1-2 минути, овкусете със сол, пипер, магданоз и босилек и махнете от котлоно, оставете да изтине. 


През това време разтопете маслото и го оставете леко да изтине, прибавете яйцата под постоянно бъркате с миксер. Добавете сметаната и объркайте добре. Прибавете запържените лик, шунка и домати. Нарежете сиренето на пърченца и също го прибавете към тестото. 


Смесете солта, брашното и бакпулвера и ги пресейте, добавете към тестото, объркайте добре и го разпределете в 12 формички за мъфини. 
Печете в предварително загрята фурна при 200 градуса около 40мин. 
Желая ви добър апетит!

3 Kommentare:

  1. Звучи много вкусно!Аз ще пропусна шунката :-)Браво!

    AntwortenLöschen
  2. Страхотни мъфинки,Валенце!Взимам си един и ти пожелавам хубав ден!
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  3. Neveroqtni! Tochno kato po moq vkus :) Blagodarq ti!

    AntwortenLöschen