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Samstag, 12. Februar 2011

Überbackenen Putenschnitzel mit Ofengemüse und Wallnussdip/Печенo пуeшко филе със зеленчуци и орехов сос

Für die Putenschnitzel:
3-4 Putenschnitzel
3-4 TL Tomatenpesto
125g Mozzarella
1 EL Öl
Salz und Pfeffer

Für das Gemüse:
2 Paprika
1 Stange Lauch
3 kleine Zwiebeln
Ca. 10 Stück Minitomaten
Saft einer Zitrone
2EL Olivenöl
1EL Sojasauce
3 Zehen Knoblauch, gepresst
Salz und Pfeffer

Für den Dip:
200g Crème fraîche
200g Frischkäse
5-6 Wallnüsse
Petersilie
Salz und Pfeffer

Zubereitung:
1. Ofen auf 200° C vorheizen. Geben sie in einer beschichteten Pfanne das Öl und braten sie die Putenschnitzel von beiden Seiten an und würzen sie das Fleisch mit Salz und Pfeffer. Die Schnitzel rausnehmen und auf einen mit Backpapier bedeckten Backblech geben. Jeweils 1 TL Tomatenpesto auf die Schnitzel streichen und mit Mozarellascheiben belegen, nach Belieben mit Salz und Pfeffer würzen.
2. Waschen sie das Gemüse und schneiden sie es in grobe Stücke (Zwiebel schälen und dann vierteln) und richten sie es neben dem Fleisch auf das Backblech. Aus der Olivenöl, Zitronensaft, Sojasauce und Knoblauch eine Sauce rühren, die mit Salz und Pfeffer gewürzt werden kann. Tragen sie die Sauce mit einer Küchenpinsel oder einen Löffel auf das Gemüse.
3.      Backen sie das Fleisch und das Gemüse ca. 15-20 min und  achten Sie darauf, dass sie nicht verbrennen. Für den Dip: Hacken sie die Wallnüsse und mischen sie alle Zutaten. Reichen sie die Sauce kalt zu dem Ofengemüse und die Putenschnitzel.



4.      Guten Appetit

Печенo пуeшко филе със зеленчуци и орехов сос
За пуeшко филе:
3 4 пържоли от пуeшко филе
3-4 ч.л. доматен сос песто или нарязани на ситно домати
125 гр моцарела
1 с.л. олио
Сол и чепен пипер

За зеленчуците:
2 чушки
1 стрък праз
3 малки глави лук
около 10 чери домати
Сока на един лимон
2 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос
3 скилидки чесън, счукан
Сол и чепен пипер
За соса:
200 гр. заквасена сметана
200 гр. крема сирене
5-6 ореха
Магданоз
Сол и чепен пипер

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната  на 200 ° C.  тиган и Запържете пуeшкото филе от двете страни в тигана и подправете  месото със сол и черен пипер. Извадете от тигана и да го сложете в тава. Намажете всяка пържола  с 1 ч. л. доматен сос песто и  покрийте с моцарела нарязана на филийки, порсете със сол и черен пипер.
2. Измийте зеленчуците и ги нарежете на  големи парчета . Наредете ги до месо в тавата за пекане. От зехтин, лимонов сок, соев сос и чесън се приготвя сос, който може да бъде подправен със сол и черен пипер. Соса се нанаця четка или лъжица върху зеленчуците.
3. Пече се около 15-20 минути.
4. За соса: Нарежете орехите на дребно и смесете всички съставки. Подправете на вкус. И поднесете соса студен към зеленчуците и месото.
4. Приятен апетит.




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