Seiten

Dienstag, 22. März 2011

Feigen-Ziegenkäse-Tartes /Тортлети със смокини и козе сирене

Feigen-Ziegenkäse-Tartes 
Für 4 Personen

Zutaten: 
1 Platte Mürbeteig aus dem Kühlregal (200g)
60g Ziegenkäse
2 Feigen, halbiert
1 großes Ei
90ml Sahne
¼ EL gehacktes Schnittlauch
10g Parmesan
Salz, Pfeffer

Zubereitung:
1.Die Teigplatte in vier Quadrate schneiden. Vier leicht gefettete Tarteformen (8cm Durchmesser) mit dem Teig auskleiden, überstehenden Teig abschneiden und den Boden mit einer Gabel mehrmals einstechen.
2.Den Ziegenkäse und die Feigen drauf verteilen. EI, Sahne, Schnittlauch, Parmesan, Salz und Pfeffer gut verrühren und in die Tarteformen verteilen.
3.Im 180° C heißen Ofen 25 Minuten goldbraun backen. Kurz abkühlen lassen, dann lauwarm servieren.
4.Guten Appetit!


Тортлети със смокини и козе сирене
4 порции

Продукти
1 готово тесто (200 гр)
60 гр козе сирене
2 смокини, нарязани на две
1 голямо яйце
90 мл сметана
¼ с.л. нарязан лук
10 гр пармезан
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Тестото се разточва и се изрязват  четири квадратчета. Четири форми за тартлети или чашки се намазват леко с масло (8см диаметър) и се облича с тестото, излишното тесто се отстранява и дъното се надупчва с вилица няколко пъти.
2. Козето сирене и смокините се разпределят в формичките. Яйцето, сметаната, лука, пармезана, солта и черния пипер се разбъркват добре и се изсипват бърху смокините.
3. Запичат се в гореща фурна 180 ° C за 25 минути до златисто кафяво. Сервират се леко топли. 
4. Добър апетит!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen