Argentinischer Mais-Käse-Auflauf
Für 4 Personen
100ml Öl
2 große Zwiebeln
500g Maismehl
1/2 TL Backpulver
1/2 EL weiche Butter
400ml Milch
3 Eier
Öl für die Form
250g Butterkäse, in Scheiben geschnitten
1 Eigelb
1 El süße Sahne
Zubereitung
Zwiebeln schälen und in dünne Scheiben schneiden. Öl in einer Pfanne erhitzen und die Zwiebeln darin goldbraun anbraten. Erkalten lassen.
In einer Schüssel Maismehl, Backpulver und salz vermischen. Mit Butter, Milch und Eiern zu einen glatten Teig rühren und die Zwiebeln unterheben.
Backofen auf 175° C vorheizen. Eine ofenfeste Backform mit Öl ausstreichen und mit Mehl besteuen. 1/4 der Masse einfüllen, glatt streichen und mit Käsescheiben belegen. Darauf wieder etwas Masse füllen, mit Käse belegen und so fortfahren, bis alles verbraucht ist.
Eigelb mit Sahne verquirlen und über den Auflauf gießen. Ca. 40min backen.
Аржентински царевичен сладкиш с кашкавал
Отново настъпи времето за експерименти. Избрах си готварска книга и от нея една аржентинска рецепта. Царевичния сладкиш стана вкусен, малко подобен на качамак, но за моя вкус е малко сух. Трябва задължително да се яде със салата или зеленчуци в сос. Самостоятелно е доста тежък за смилане.
За 4 порции
100 мл олио
2 големи глави лук
500 гр царевично брашно
1 / 2 ч.л. бакпулвер
1 / 2 с.л. масло, меко
400 мл мляко
3 яйца
Олио за формата
250 гр кашкавал, нарязан на тънки филии
1 жълтък
1 с.л. сметана
Начин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на тънки филийки. Загрейте олиото в тиган и запържете лука до златисто кафяво. Оставете да изстине.Смесете в купа царевичното брашно, бакпулвера и солта. Разбъркайте с маслото, млякото и яйцата докато се получи гладко тесто и добавете лука.
Загрейте фурната на 175 ° C. Намажете малка тавичка с олио и наръсете с брашно. 1 / 4 от царевичното тесто се слега в тавата, изглажда се и отгоре се покрива с кашкавал. След това сложете отново тесто и покрийте с кашкавал и продължете така, докато зачерпате съставките.
Смесете жълтъка със сметаната и изсипете върху сладкиша. Печете около 40 минути.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen