Seiten

Donnerstag, 14. Juli 2011

Möhren in Balsamicosauce/ Моркови в балсамов сос

Möhren in Balsamicosauce
Zutaten:
600g mittelgroße Möhren
4 EL Olivenöl
200ml Weißwein
ca. 15 frische, weiche Rosmarinnadeln
feines Meeressalz
Pfeffer
3 EL Balsamico cremoso
ca. 8 frische Minzblätter
2 EL gehackte glatte Petersilie

Zubereitung

Möhren schälen und ca. 6cm lange Stücke schneiden. Stücke längs halbieren, in Stiften schneiden. In heißen Öl in einer Pfanne ca. 2 Minuten unter Rühren anbraten. Weißwein zugießen, 1 Minute dünsten. Rosmarinnadeln, Salz und Pfeffer zugeben, Möhren mit Deckel ca. 5 Minuten weiterdünsten. 
Balsamico cremoso unter die Möhren rühren, Kräuter zugeben, ca. 1 Minute weitergaren. Abschmecken, auskühlen lassen. 


Abgedeckt ca. 3 Stunden im Kühlschrank marinieren lassen (oder über Nacht, dann ca. 2 Stunden vor dem Servieren herausholen.)



Моркови в балсамов сос
Продукти
600 гр средно големи моркови
4 сл зехтин
200 мл бяло вино
около 15 пресни, меки иглички розмарин
ситна морска сол
черен пипер
3 сл балсамов оцет 
около 8 пресни листа от мента
2 сл нарязан магданоз

Начин на приготвяне
Обелете морковите и ги нарежете на около 6 см дълги парчета. Разрежете парчетата на половина по дължина, и нарежете на пръчици. В загрято олио в тиган запържете за около 2 минути морковите при непрекъснато бъркане. Изсипете бяло вино, оставете да къкри за 1 минута. Добавете розмарина, солта и череният пипер, оставете да къкри по похлупак около 5 минути.
Разбъркайте балсамовият оцет, добавете подправките и врете още 1 минута. Овкусете и оставете да изтине.


Покрийте и оставете да се маринова за около 3 часа в хладилника (или през нощта, като извадите морковите 2 часа преди сервиране.)

1 Kommentar: