Espresso-Mohn-Kuchen
Zutaten
100g weiche Butter oder Margarine
150g Zucker
1 Prise Salz
3 Eier
250g Speisequark
1 Pck (250g) backfertige Mohnfüllung
2TL lösliches Kaffeepulver (in 1EL heißem Wasser aufgelöst)
275g Weizenmehl
1 Pck Backpulver
Zubereitung
Backofen auf 170° vorheizen. Butter mit den Handmixer auf höchster Stufe geschmeidig rühren. Nach und Nach Zucker und Salz unterrühren. Eier nach und nach geben und weiter rühren. Quark, Mohn und Espresso hinzufügen, Mehl und Backpulver mischen, sieben und in zwei Portionen unterrühren. Den Teig in zwei 18cm (oder eine 26er) Springformen füllen und glatt streichen. Ca. 45-60min backen (Stäbchenprobe).
Den Kuchen in Form ca. 10min abkühlen lassen und auf einen Kuchenrost stürzen, erkalten lassen.
Сладкиш с кафе и маково семе
Продукти
100г меко масло или маргарин
150г захар
1 щипка сол
3 яйца
250г извара
1 пакет (250гр) приготвено за печене маково семе
2 чл раззтворимо кафе разтворено в 1 сл гореща вода
275 гр брашно
1 бакпулвер
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 170 градуса. Разбъркайте маслото на най-високата скорост на миксера, докато стане пухкаво. Добавете постепенно захарта и солта като продължавате да бъркате. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Прибавете изварата, макът и кафето. Смесете брашното и бакпулвера и ги пресейте, прибавете към тестото и разбъркайте докато получите гладко тесто. Разпределете тестото в две 18см-ви тави или в една 26см тава. Печете около 45-60 минути, като не забравайте да отитайте с клечка за зъби, дали е изпечен, преди да извадите от фурната. Оставете сладкиша да се охлади за около 10 мин в формата, извадете и го оставете на кухненска решетка до пълното му охлаждане.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen