500g gekochte, geschälte Kartoffeln
ca. 150g Mehl
2 Eier
Salz, Pfeffer, Muskatnuss
Für die Sauce
200g Gorgonzola
50ml Sahne
Salz, Pfeffer
Für die Sauce, Gorgonzola in Stücken schneiden und in einen kleinen Topf aufwärmen, Sahne dazu geben und alles aufkochen, mit Salz und Pfeffer würzen und zu den Gnocchi servieren.
Ich wünsche guten Appetit!
500г сварени и обелени картофи
около 150г брашно
2 яйца
сол, черен пипер, индийско орехче
за соса
200гр сирене горгонцола
50гр сметана
сол, черен пипер
Начин на приговяне
Настържете сварените картофи и ги смесете с яйцата и брашното и омесете до гладко и почти сухо тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оформете от тестото ролки с 1,5см дебелина и нарежете ролките на парчета с 1см ширина. От тези парчета оформете топчета и ги маркирайте от едната страна като натиснете леко с вилица. Дайте ньоките във вряща солена вода и ги варете доката изплуват на повърхността, след това ги извадете и оставете да се отцедят.За соса, нарежете сиренето на дребно и го дайде в малка тенжера, оставете го да се разтопи на средна горещина и добавете сметаната. Оставете да заври, овкусете със сол и пипер и сервирайте към ньоките.
Желая ви добър апетит!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen