Joghurt Mousse mit Himbeeren
Ich habe mich von Marieta inspirieren lassen und habe heute ihr Rezept für Yoghurt Mousse nachgekocht und ein bisschen variiert. Anstatt Kakao habe ein Teil des Mousses mit Himbeersaft gefärbt und anstatt Pfirsiche Himbeeren genommen.
So hier ist das Rezept auf Deutsch:
Für 4 Portionen:
400g Naturjoghurt
100g Puderzucker
3 Eiweiße
1 Vanillezucker (oder 3-4 Tropfen Vanillearoma)
10g Gelatine (6 Blatt)
100g Himbeeren (tiefgefroren) bestreut mit 1EL Zucker
Zubereitung
Eiweiße mit eine Prise Salz zur Eischnee schlagen, langsam den gesiebten Puderzucker geben, weiter schlagen. Joghurt mit Vanille vermischen und den Eiweiß-Puderzucker-Masse vorsichtig untermischen. Gelatine nach Packungsanweisung in kalten Wasser einweichen, auswringen, aufkochen und zu den Yogurt-Masse geben. Gut unterrühren.
2 EL von der Joghurt-Mousse mit Himbeersaft untermischen und beiseite stellen.
In 4 Gläser die Himbeeren und Mousse schichten, zum Schluss von den rot (oder rosa) gefärbten Mousse geben. Für 2 Stunden im Kühlschrank stellen und danach servieren!
Ich wünsche guten Appetit!
Млечен мус с малини
Вдъхнових се Мариета и реших да изпробвам рецептата ѝ за млечен мус като я поразнообразих малко. Вместо с какао част от муса е оцветен с малинов сок и вместо праскови използвах малини.
Продукти за 4 порции:
400 гр кисело мляко
100 гр пудра захар
3 белтъка
10 гр желатин
2 ванилии
100г малини (може и замразени) поръсени с 1 сл захар
Разбийте белтъците на сняг с щипка сол, постебенно добавяйте пресятата пудра захар като продължавате да разбивате. Смесете киселото мляко и ванилията и добавете като разбърквате внимателно разбитите белтици и пудра захар.
Накиснете желатина в студена вода според указанията на опаковката, изстисквайте го, стоплете го на котлона докато се разтопи и дго обавянете на млечната смес. Разбърква се добре.
2 супени лъжици млечен мус се оцветяват с малинов сок, разбърква се и се оставя на страна.
В 4 чаши се реди последователно малини и млечен мус, най отгоре се слага от оцветения в червено (или розово) мус. Оставя се за 2 часа в хладилника и след това е готов за сервиране!
Пожелавам Ви добър апетит!
Радвам се, че мусът ви е харесал!
AntwortenLöschenВариантът с малини предполагам е мнооого вкусен!
Муса е страхотен, Мариета. Мерси за рецептата! И с малините стана много добър, меката горчивина на малините със сладостта на млякото хмммм страхотно!
AntwortenLöschen