150g sehr reifes Gouda
150g Roquefort
150g Parmesan
750g Doppeltrahmfrischkäse
3 EL Aceto Balsamico
jeweils ca. 80 g gehackten Pistazien, Walnüsse und Mandeln
Gouda und Parmesan sehr fein reiben. den Roquefort mit einer Gabel fein zerdrücken. In jeweils einer Schlüssen mit jeweils 250g Frischkäse vermengen. Mit jeweils 1 EL Aceto balsamico würzig abschmecken. Aus den Käsemassen mit angefeuchteten Händen jeweils 10 bis 12 kleine Kugelchen formen. Die Roquefortkugel in Pistazien, die Gouda in Walnüsse und die Parmesankugel in Mandeln wälzen.
Die Käsepralinen nebeneinander auf eine Servierplatte richten oder in Pralinenförmchen geben.
Bis zum Servieren kalt stellen.
Кашкавалени бонбони
150 гр много отлежала гауда (вид кашкавал)
150 гр рокфор (вид сирене)
150 гр пармезан
750 гр крема сирене
3 сл балсамов оцет
по 80 грама настъргани пистации, орехи и бадеми
Начин на приготвяне
Настържете гаудата и пармезана на ситно в две отделни купи. Намачкайте рокфора с вилица в трета купа. Добавете към всяка купа по 250 гр крема сирене. Подправете с по 1 супена лъжица балсамов оцет.Оформете от всяка от кашкавалените смеси с навлажнени ръце по 10 до 12 малки топчета. Овъргаляйте бонбоните от рокфорт в пистациите, топчетата гауда в орехите и пармезановите топки в бадемите.
Наредете солените бонбони върху табла за сервиране или ги сложете в хартиени формички за шоколадови бонбони.
Дръжте бонбоните в хладилник до сервирането им.
Това е прекрасно ,ние обожаваме такива вкусотии ,непременно ще опитаме и твоята рецепта.
AntwortenLöschenКогато имаш време намини през блога ми за наградата си :)