Adventkranz-Kuchen oder Apfel-Zimt-Marzipan Kuchen mit Lebkuchenbuttercreme
Ich habe diese Rezept genommen und etwas variiert.
Apfel-Zimt-Marzipan Kuchen
Zutaten
250 g Zucker
250 g Butter
4 Eier
300 g Mehl
250 g Butter
4 Eier
300 g Mehl
1TL Zimt
100g Mandeln, gehackt
1 TL Natron
1 P. Backpulver
1 TL Zimt
400g Apfelmus
100g Mandeln, gehackt
1 TL Natron
1 P. Backpulver
1 TL Zimt
400g Apfelmus
100g Marzipan, gerieben
Zubereitung:
Zucker, Butter und Eier schaumig rühren, dann mit den trockenen Zutaten vermischen, Apfelmus und Marzipan untermischen. Alles in eine gefettete Backform geben und bei ca. 160 C 40 - 60 min. backen. Stäbchenprobe! Die Menge der Zutaten reicht für eine 26er Springform aus.
Zubereitung:
Zucker, Butter und Eier schaumig rühren, dann mit den trockenen Zutaten vermischen, Apfelmus und Marzipan untermischen. Alles in eine gefettete Backform geben und bei ca. 160 C 40 - 60 min. backen. Stäbchenprobe! Die Menge der Zutaten reicht für eine 26er Springform aus.
Ich habe den Kuchen mit Lebkuchen-Buttercreme bestrichen (250g weiches Butter und 250g Puderzucker schaumig verrühren, zum Schluss 1-2 TL Lebkuchengewürz untermischen)
Сладкиш Коледен венец или сладкиш с ябълки, канела и марципан
Коледа наближава. В Германия четирите недели преди Коледа се наичат Адвент и са повод за семействата да се съберат заедно, да пекат курабийки и да запалят свещ на адвентския венец. Тази недел беше първият адвент и по този повод направи едни сладкиш във формата на венец. По принцип бях планувала по-различна декорация, но като се разболях нямах сили да направя всичко, както бях планувала. Затова моят венец е по-простичък, но въпреки това станах хубав.
Сладкишът е испекан в кръгла форма с дупка по редата, намазан е с маслен крем (подправен с подправка за меденки) и е покрит с фондан. Свеща е от ризон и маршмелоу и е покрита също с фондан. Панделката е направена предварително от фондан за моделиране, за да може да изсъхне в желаната форма. За декорация използвах също така моите мини меденки.
Сладкишът е направен по тази рецепта, като го промених малко
Продукти250гр захар
250гр масло
4 яйца
300гр брашно
100гр бадеми, на груби парченца
1чл канела
1чл сода бикарбонат
1 бакпулвер
400гр явълково пюре
1чл канела
1чл сода бикарбонат
1 бакпулвер
400гр явълково пюре
100гр марципан, настърган
Начин на приготвяне
Разбийте захарта, маслото и яйцата докато станат пухкави. Прибавете смесените и пресяти сухи продукти и разбъркайте добре, прибавете и пюрето и марципана и развъркайте добре. Печете в намаслена тавичка при 160 градуса около 40 – 60мин. Пробвайте с клечка за зъби дали е изпечено, преди да извадите от фурната. Това количество е за форма с диаметър 26см.
Начин на приготвяне
Разбийте захарта, маслото и яйцата докато станат пухкави. Прибавете смесените и пресяти сухи продукти и разбъркайте добре, прибавете и пюрето и марципана и развъркайте добре. Печете в намаслена тавичка при 160 градуса около 40 – 60мин. Пробвайте с клечка за зъби дали е изпечено, преди да извадите от фурната. Това количество е за форма с диаметър 26см.
Създаде ми страхотно коледно настроение този сладкиш! Свещта, меденките, панделките, всичко е страхотно! Много ми допадат подложките, които правиш за тортите.
AntwortenLöschenМерси Ели,такава беше и идеята на сладкиша, да създаде коледно настроение!
AntwortenLöschenВ рецептата е посочено два пъти брашно, в различни количества. Кое количество използвате?
AntwortenLöschenМерси Галя за коментара ти, оправих грешката, първото " брашно" трябваше да е масло, така че 250 гр масло и 300гр брашно
AntwortenLöschen