Sonntag, 17. Juni 2012

Ein Vintage-Traum: 4-stöckige Torte für Veronika/ Една мечта във винтиж стил - 4-етажна торта за Вероника

Ein Vintage-Traum: 4-stöckige Torte für Veronika

Diese Torte ist in meinen Augen  die schönste Torte, die ich bis jetzt gemacht habe!!! Ein richtiger Traum! Vintage, Rosen, Perlen und einen Vogelkäfig - traumhafter geht nicht mehr!!!! Ich bin so davon begeistert, dass ich nicht aufhören kann, stolz zu grinsen!!! Ich hätte nie gedacht, dass ich irgndwann in der Lage sein werde, so eine Traumtorte zu machen. Vor 17 Monate, als ich meine erste Fondant-Torte gemacht habe, habe ich solche Torten nur unglaublich bewundert!!!
Ich bin einfach sehr sehr stolz und glücklich!!!!
Ich habe mich sehr schwer getan, der endgültige Design für diese Torte zu bestimmen. Meine Freundin Veronika, die selbst sehr schöne Motivtorten macht, hat mich gefragt, ob ich die Torte für ihren 60. Geburtstag machen könnte. Es sollte eine dreistöckige Torte und sie wollte zwei der Stöcke selber backen und sie mir zum Eindecken bringen. Sie hat mir außerdem freie Hand bezüglich die Dekoration gegeben und wollte sich überraschen lassen. Was sie sich gewünscht hat, war, dass es Blumen auf der Torte gab.
Ich war von ihre Anfrage sehr geschmeichelt, denn wie schon gesagt, sie macht selbst Torten und mich das zu fragen, heißt, dass sie mir es zutraut! Gleichzeitig waren so viele Möglichkeiken da, ich konnte mit der Torte in so vielen verschiedenen Richtungen gehen. Ich habe 4 mal den Design geändert, bevor ich mich endlich für Diesen entschieden habe. Erst dann kam auch die Vorfreude auf die Torte, weil ich endlich wußte wie sie werden soll. Ich fand auch endlich eine Ausrede mir die schon seit langen heiß gewünschten Perlen-Silikonmoilds von First Impression zu kaufen.
Und jetzt ein bisschen was zu Torte:

Die Tortenplatte ist komplett von mir selbst gemacht. Es ist eine Kappaplatte, die ich 40x40cm ausgeschnitten und als Bilderrahmen dekoriert habe.
Die erste Etage ist einen Herrenkuchen, den Veronika selbst gebacken hat und ich ihn dann mit Ganache bestrichen, mit Fondant eingedeckt und dekoriert habe. Das Rezept kann ich euch irgendwann hier aufschreiben, nachdem ich es auch selbst gebacken habe. Diese Etage ist 30cm breit und 12cm hoch.
Die zweite Etage ist eine Windbeuteltorte mit Massen 25cm breit und 10cm hoch.
Die dritte Etage ist einen Baumkuchen (auch von Veronika gebacken), den ich mit Johanisbeerengelee bestrichen und mit Marzipan eingedeckt habe. Danach wurde die Torte auch mit Fondant eingedeckt und dekoriert. Diese Etage ist 20cm breit und 8cm hoch.
Die vierte Etage ist eine Dummy-Torte, die ich aus Cerealien und Marshmellow in Form "geschnitten" und mit Fondant eingedeckt habe. Diese Etage ist ca. 13cm breit und 18cm hoch (mit Deko 21cm hoch).
Die Torte ist mit ein sehr hell grün gefärbtes Fondant eingedeckt. Ich habe für 1kg Fondant 1 Tropfen Farbe "Forest Green" von AmeriColor benutzt. Die Dekoelemente sind aus Ivory-Modelliertfondant und die Blumen sind aus rosa Blütenpaste. Außerdem habe ich die Perlen mit Perlen Schimmer gepudert. 

Една мечта във винтиж стил - 4-етажна торта за Вероника


Тази торта е, поне за мен, моята най-хубава досега!!! Истинска мечта! Винтиж, рози, перли и клетка за птици - по-вълшебно не може и да бъде!!! Толкова съм въодушевена от нея, че не мога да престана да се усмихвам гордо!!! Не съм си и мислила, че мога някога да направя такава красота!!! Преди 17 месеца, когато започвах с декорирането на торти, можех само да гледам невярващо такива торти и да въздишам!!
Толкова съм горда със себе си и толкова щастлива!!!!
Доста друдно се реших, какъв да бъде дизайна на тази торта! Моята приятелка Вероника, която също декорира торти, ме попита, дали ще ѝ направя една торта за 60тият ѝ рожден ден. Трябваше да бъде 3-етажна торта и двата етажа искаше тя самата да изпече и да ми ги донесе за покриване с фондант и украсяване. Освен това тя ми предостави пълна свобода при украсата, искаше само да има цветя и не искаше да знае нищо друго, ами да се изненада от тортата. 
Това запитване ме поласка много, защото дойде от човек, който сам украсява торти и това беше голямо признание за мен! В същото време пълната свобода се оказа доста проблематична, защото можеше да направя толкова много различни неща и да украся тортата по толкова много различни начини - четири пъти променях дизайна, докато накрая се спрях на този. Едва след като бях избрала дизайна, можеш да се зарадвам истински на декорирането на тази тортата, защото вече знаех какво ще правя!
А сега и към самата торта, която направих на четири етажа!
Поставката на тортата е направена от мен, като изрязах един специален вид „картон“ (използва се за рекламни плакати и подобни) 40х40см и след това го покрих с фондан и го украсих като рамка за картина. 
Първият етаж е една “Мъжка торта“ (вид шоколадов сладкиш с алкохол и ядки), който беше изпечен от Вероника. Аз го покрих с Ганаж и фондан. Рецептата ще публикувам някой ден, след като го изпеча и аз самата.  Този етаж е 30см широк и 12 см висок. 
Вторият етаж е една торта с профитероли с ширина 25см и 10см височина.
Третият етаж е една “Дървена торта“ (правила съм веднъж такава, рецептата е тук), но този път Верноника я изпече по нейна рецепта.  Аз намазах тортата с желе от френско грозде и я покрих с марципан и после с фондан. Този етаж е 20см широк и 8см висок. 
Четвъртият етаж е Дъми-торта (Dummy), предназначена са съхранение и направена от ризон и маршмелоу. Този етаж е широк 13см и висок 18см (с декорациите 21см). 
Тортата е покрита с фоднан, оцветен в много светло зелено. На 1кг фондан сложих една капка зелена боя "Forest Green" от фирмата AmeriColor. Декорацията е с цвят слонова кост, а цветята са от светло розово тесто за захрни цветя. Перлите са напудрени с перлен блясък на прах. 

















10 Kommentare:

  1. Вале, моите адмирации! Тортата е величествена! Всеки детайл е перфектен, розата и кафеза са ми фаворити!
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  2. Леле, леле... много орнаменти и много красота :) Поздравления за майсторството и хубавото похапване на тортето :)

    AntwortenLöschen
  3. Олееееее, колко труд,колко цветя, перли,и роза!Браво Валя,много си се трудила,а и как изглежда вътре.Изглежда много добре!

    AntwortenLöschen
  4. Розите са невероятни,Вале!И изобщо с право се гордееш от това творение,браво,миличка!

    AntwortenLöschen
  5. Wow, nicht schlecht :) Dass du das so schön kannst ist echt beeindruckend

    AntwortenLöschen
  6. Невероятна е! От всеки малък детайл, през розите и се стигне до страхотния винтиж стил! Поздравления за красотата, която създаваш! Поздрави!

    AntwortenLöschen
  7. Wow du machst mir Mut, dass ich irgendwann auch mal so gut werde.. Danke..und mache schön so weiter.

    Liebe Grüße
    Jenny
    (tortenazubi.blogspot.de)

    AntwortenLöschen
  8. Вале, страхотна торта!И вкусна и красива!Обичам този стил!Розите ти са ми фаворит!

    AntwortenLöschen
  9. *staunend mit offenem Mund die Torte anstarr*

    AntwortenLöschen
  10. Wunderschön, ich bewundere Dein Talent. Davon bin ich lichtjahre entfernt. Mach weiter so, ich möchte gern noch viele schöne solcher Torten bei Dir sehen.
    Lavendel

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...