Donnerstag, 24. März 2011

Käse-Schnittlauch-Brötchen Питки с крема сирене и сибирски лук

Käse-Schnittlauch-Brötchen

 Wenn man mal wieder keinen Brot zuhause hat, kann man ganz schnell diese leckere Käse-Schnittlauch-Brötchen machen. Der Geruch der backende Brötchen macht schon hungrig und deren Aussehen lässt sie zu den Star auf dem Frühstückstisch werden.
Man brauch für ca. 8 Brötchen folgende Zutaten:
250g Mehl
2 1/2 TL Backpulver
1/2 TL Salz
1/2 TL Paprikapulver
etwas Kümmel und Pffefer
100g Frischkäse
60g Cheddar, gerieben (oder eine andere Sorte Käse)
2 EL frisch gehackter Schnittlauch
100ml Milch

Zubereitung:

Den Backofen auf 200° C vorheizen. Mehl, Backpulver, Paprika und Salz in eine Schüssel sieben.
Den Frischkäse und 20g Cheddar zugeben und alles zu einem Glatten Teig verkneten. Den Schnittlauch unterkneten.
In der Mitte des Teiges eine Vertiefung drücken. Unter ständigem Rühren den Milch zugießen und zu einen geschmeidigen Teig verkneten.
Den Teig auf einer bemahlte Arbeitsfläche durchkneten und zu einer Platte von 2cm Dicke ausrollen. Mit einer runden Ausstechform (ca. 10cm) Brötchen ausstechen und diese auf einen Backblech setzen.  Machen sie so weiter bis den ganzen Teil zur Brötchen verarbeitet ist.

Brötchen mit etwas Milch einpinseln und mit den restlicher Käse bestreuen. 15-20min backen, bis sie aufgegangen und hellbraun sind. Abkühlen lassen.

Servieren sie sie noch warm!
Ich wünsche gutes Gelingen und guten Appetit!

Питки с крема сирене и сибирски лук



Ако отново не достигне хляба, направете си набързо тези вкусни питки с крема сирене и сибирски лук. Миризмата на печащите се пикти ни кара да огладнеем, а вкусът им ги прави най  желаните на масата за закуска!
За 8 питки са ни нужни следните продукти:
250 гр. брашно
2 1/2  ч. л. бакпулвер
1/2  ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
малко кимион и черен пипер
100 гр крема сирене
60 гр кашкавал Чедар (Cheddar), настърган (или друг вид кашкавал)
2 с.л. нарязан сибирски лук или пресен зелен лук
100 мл мляко

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 ° C . Пресейте брашното, бакпулвера, червения пипер и солта в купа. Прибавете крема сиренето и 20 гр. кашкавал и замесете гладко тесто. Прибавете лука.
Оформете въвдлъбнатина в средата на тестото. Изсипете там млякото, като бъркате непрекъснато и омесите добре.
Поръсете брашно върху работната повърхност,омесете тестото добре и разточете на 2 см дебелина. Изрежете с кръгла форма (около 10 см) питките и ги поставете върху хартия за печене.
Намажете питките с малко прясно мляко и поръсете с останалищт кашкавал. Печете 15-20 минути докато станат светло кафяво. Оставят се леко да изстинат.
Сервирайте топли!
Пожелавам успех и добър апетит!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...