Samstag, 30. April 2011

Wok-Gemüse mit Schmelzkäse/ Зеленчуци с топено сирена в уок (Wok)

Wok-Gemüse mit Schmelzkäse
für 2 Portionen:
250g grüne Bohnen
250g Zuckererbsen
200g Babymaiskolben
1 Zwiebeln
1 Paprika
2 Knoblauchzehen
2 Karotten
ca.5-6 Mini Tomaten, halbiert
100g Schmelzkäse (9% Fett)
1El Rapsöl
2TL Gemüsebrühe
Salz, Pfeffer und Petersilie

Zubereitung

Öl in den Wok erhitzen. Zwiebel und Knoblauch schälen, Zwiebeln kleinschneiden, Knoblauch auspressen und beiden in den Wok geben. Anbraten, während dessen Karotten schälen und Kleinschneiden, die Maiskolben waschen und beiden in den Wok geben. Weiter anbraten und immer wieder umrühren. Paprika putzen, waschen und grob schneiden und zu den anderen Gemüse geben.

Zuckererbsen und grüne Bohnen putzen, waschen und in den Wok geben. Gemüse insgesamt 10min anbraten, es soll nicht zu weich werden, sondern knackig bleiben. Tomaten dazugeben, gut umrühren. 2TL Gemüsebrühe darüberstreuen und mit Salz, Pfeffer und Petersilie würzen. Den Schmelzkäse dazugeben, schmelzen lassen, gut umrühren.
Ich wünsche guten Appetit!


Зеленчуци с топено сирена в уок (Wok)

за 2 порции:
250 гр зелен фасул
250 гр зелен грах
200 гр бейби царевица на стъбло
1 глава лук
1 чушка
2 скилидки чесън
2 моркова
около 5-6 чери домати, нарязани наполовина
100 гр топено сирене (9% мазнина)
1 сл олио
2чл зеленчуков бульон
Сол, черен пипер и магданоз

Начин на приготвяне
Загрейте олиото в wok тиган или в друг тиган. Обелете лука и чесъна, нарежете лука на ситно, пресовайте чесън и ги запържете тиган. Обелете морковите и нарежете на дребно, измийте царевицата и гиприбавете в тиган. Продължавате да запържвате като разбърква непрекъснато. Измийте чушките и нарежете едро и ги добавете към други зеленчуци.
Изчистете зеленият грах и зеленият фасул, измийте ги и ги прибавете в тигана. Задушете зеленчуците общо 10 минути, не трябва да омекнат напълно, а да останат хрупкави и свежи. Добавете доматите и разбъркайте добре. Поръсете с бульон на прах и подправете със сол, черен пипер и магданоз. Добавете топеното сирене, оставете го да се разтопи и разбъркайте добре.
Пожелавам Ви добър апетит!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...