Dienstag, 10. April 2012

How-to-do: Rosen mit 5-petal-Ausstecher und Rosenball/ Упътване за захарни рози с 5-листна форма и как се прави цяла топка от рози

How-to-do: Rosen mit 5-petal-Ausstecher und Rosenball

Für meine Geburtstagstorte habe ich einen Rosenball mit 37 Rosen aus Blühtenpaste gemacht. Und weil es einigen Fragen nach der Herstellung kamen und ich eine Menge Fotos gemacht habe, habe ich mich entscheiden, einen kleinen Tutorial für euch zu erstellen. Wie bei meinen anderen Turorial lasse ich auch hier lieber die Bilder sprechen, werde aber auch ein paar Erklärungen dazu schreiben.


Ich habe dieses Mal (zum ersten Mal) die Rosen mit den 5-Petal-Cutter (5 blättrigen Ausstecher) gemacht, sonst hatte ich die Blütenblätter einzeln ausgeschnitten (wie hier und hier). Aber dieses Mal wollte ich viele Rosenblätter machen und außerdem sollte es schnell gehen. Dabei war mir schon wichtig, dass die Rosen echt aussehen, aber sie müssten nicht 100% perfekt sein, denn wie schon erwähnt – ich habe 37 Zuckerrosen gemacht. Insgesamt habe ich an der Rosen und den Rosenball 11 Tage mit insgesamt 16,5 Stunden gearbeitet, aber es war mir wichtig, denn ich wollte meine Vision erfüllen. 
Ich arbeite mit Blütenpaste, die man wie hier beschrieben selbst machen kann. 


1. Als erstes wird
der Kern (Blütenkugel) gemacht.
Dafür braucht man ein Stück Draht, den man auf die eine Seite zu einen kleinen Kreis verbiegt (am bestens mit einer Zange). Dann braucht man ein bisschen Blütenpaste oder Modellierfondant zur eine ca. 2,5 cm großes Bällchen formt. Dann den Draht durch den Kugel ziehen, so dass der Drahtkreis in der Kugel bleibt. Jetzt einfach die obere Seite der Kugel „spitzen“, so dass ihr eine Tropfenform bekommt.
Lassen sie die Kugel über Nach trocknen. Wenn ihr vorhabt mehrere Rosen zu machen, formen sie alle benötigten Kugeln einfach auf einmal und lassen sie sie trocknen.


2. Rose
Blütenpaste ausrollen und mit den 5-petal-cutter 4 5-blättrige Blüten ausstechen. Zwei davon werden so geschnitten, dass sie nur 3-blättrig bleiben. Die Enden der Blätter immer ein bisschen mit dem Balltool ausdünnen und leicht wellig machen (ausgenommen von der erste 5-blättrige Blüte, sie sollte nicht so wellig sein). 




3. Rosenball
Dafür habe ich aus einen Bastelladen einen Styroporkugel mit Durchmesser 15cm gekauft und diese mit Fondant eingedeckt. Um diese Kugel herum habe ich die frischgemachte Rosen eingestochen und sie so trocknen gelassen. So konnte ich das Brechen von den ganz getrockneten Rosenblätter vermeiden oder zumindest es reduzieren. Ich habe 37 Rosen gebraucht, um den ganzen Ball zu bedecken. 




4. Blütenbecher
Falls ihr die Rosen nicht an einen Ball befestigen möchtet, kann man noch den Blütenbecher machen. Hier zeige ich euch nur einen Beispiel wie man so einen macht. 




Ich hoffen, dass ich euch mit dieser Post ein bisschen helfen könnte. Ich bin keine Zuckerblumen-Expertin und erhebe auch keinen Anspruch, dass DAS die einzig richtige Weise ist Rosen und einen Rosenball herzustellen. Es gibt bestimmt bessere und leichtere Methoden. Ich zeige euch einfach wie ich MEINEN gemacht habe. 


Ganz liebe Grüße
Valentina


Упътване за захарни рози с 5-листна форма и как се прави цяла топка от рози


За тортата ми за рожденния ми ден направих една топка с 37 захарни рози. И тъй като получих няколко запитвания, как точно съм я направила, а пък и по време на правенето ѝ снимах почти непрекъснато, реших да направя едно малко упътване за вас. Както винаги при моите упътвания предоставям и този път думата с голямо удоволствие на самите снимки, но ще напиша и малко обяснения към тях. 
Този път (за първи път) използвах 5-лисна форма за изрязване за направата на розите. Досега винаги правих листата по единично (както тук и тук), но този път трябваше да направя много рози и ми се искаше да ги направя по-бързичко. Искаше ми се розите да приличат на рози, но не беше необходимо да са 100 процента перфектни. Занимавах се с розите 11 дни с общо 16,5 часа.
Розите са направени от захарно тесто за цветя, което може да се приготви така, както е описано тук. 


1. Първо трябва да се направят розовите пъпки. За тях ви е необходимо парче тел, което се извива от едната страна, най-добре с помоща на клещи. След това се взима малко захарно тесто за цветя и се оформя малка топка. След това телта се мушка в топчето и се оформя малко остро връхче. Трябва да се получи топче с формата на сълза. 
Оставете пъпките да изсъхнат през нощта. Ако искате да направите повече рози, пригответе всички пъпки на веднъж и ги оставете да съхнат. 


2. Розата
Разточете тестото много тънко и изрежете с 5-листната форма 4 5-лисни цветя. Изрежете две от тях така, че да останат само с по три листа. Изтънете и накъдрете крайчетата на листата с балтула (Balltool), като внимавате да не накъдрите едно от 5-листните прекалено много, то ще бъде използвано за вътрешните листа на розата, които по принцип не са особенно къдрави. 




3. Розовата топка
За нея си купих една топка от сриропор с диаметър 15 см и я покрих с фондан. Около топката наредих прясно направените рози, още докато листата им са подвижни, като така избегнах възможното чупене при нареждането им след пълното им изсъхване. За да запълня цялата топка бяха необходими 37 рози. 



4. Цветната чашка
Ако не правите розите за розова топка, където не се вижда заднта им част, може да им направите и зелени цветни чашки. 




Надявам се, че можах да ви помогна малко с тази публикация. Не съм експерт при направата на захарни цветя и не предевявам претенции, че този начин е най-добрия и най-лесния, но това е КАК аз направих моите рози и розова топка. 


Сърдечни поздрави
Валентина


Kommentare:

  1. Очарователно!!!Прелестни червени рози,и толкова много,наредени по този начин..супер.
    Поздравления!
    Хубава вечер!

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    1. Благодаря ти Ели, и на теб приятна вечер!

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  2. Ein wundervolles Tutorium!
    Diese Rosenkugel sieht ganz wunderbar aus, da kann man gar nicht wegschauen. Man brauch aber schon viele Rosen und deren Herstellung ist sehr Zeitintensiv, auch dafür braucht man wirklich viel Geduld. Nochmal ein großes Lob, sieht toll aus.

    LG »★«Dεlicious»★«

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  3. Боже, каква прелест!!! Невероятна си!
    Аз не съм правила такива красоти, но някой ден може и да опитам, с тези нагледни описания и снимков материал:)
    Благодаря за споделената техника!:)

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    1. Мерси Кокона, много се радвам, че съм те вдъхновила така, че да искае да опиташ и ти. Ще се радвам, ако съм ти помогнала малко с това упътване и с нетърпение чакам снимки!
      Поздрави
      Валентина

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  4. Изключително изпълнение! Страшно благодаря за подробните обяснения! Вече се замислям за кой повод да опитам да я направя :) А как се закрепват сами рози към топката - с клечки за зъби или по друг начин? Поздрави и весели празници!

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    1. Мерси Габи!
      Ами във всяка пъпка има сложена тел. около пъпката правиш розата и забождаш телта в стириопорената топка. Тъй като тази топка не беше предназначена за ядене, не е проблем с телта. Ако правиш розите за торта за ядене, тогава може да направиш пъпките на клечки за зъби или ако използваш тел, трябва да я изолираш с фолио, да няма контакт с блата.

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