Mittwoch, 25. Mai 2011

Zucchini-Käse-Torte/ Солена торта с тиквички и сирене

Zucchini-Käse-Torte
Zutaten:
3 Zucchini, in dünne Scheiben geschnitten
2 Zwiebeln, in Ringe geschnitten
2TL Gemüsebrühe-Pulver
1EL Öl
100g Saure Sahne
200g Yoghurt
3 Eier, verquirlt
200g Feta-Käse, zerbröselt
gemischte Kräuter
Salz, Pfeffer
100g Filoteig (Strudelteig)
2EL geriebene Käse


Zubereitung

Öl in einer Pfanne erhitzen, Zucchini und Zwiebeln darin anbraten, immer wieder umrühren bis sie leicht angebraten und weich geworden sind. Mit Salz, Pfeffer und Gemühsebrühepulver würzen. 



Eine 30cm runde Form einfetten und mit den Filoteig gut auskleiden. Die Zucchini-Zwiebel.Masse drauf verteilen. 
Eier, Saure Sahne, Yoghurt und Feta vermischen und gut verrühren, mit den Kräuter, Salz und Pfeffer würzen und auf die Zucchini gießen. Darauf achten, dass den Rand der Torte mit der Ei-Yoghurt-Feta Mischung zu bedecken, sonst wird er zu trocken und blättrig. 
Die Torte im vorgeheizte Ofen bei 200° C 30min backen. 10 Minuten vor Backende mit den geriebenen Käse bestreuen. 
Torte rausnehmen, mit frischen Petersilie bestreuen und Servieren.
Ich wünsche guten Appetit!




Солена торта с тиквички и сирене
Продукти:

3 тиквички, нарязани на тънки филийки
2 глави лук, нарязани на кръгчета
2 чл зеленчуков бульон на прах
1 сл олио
100 гр заквасена сметана
200 гр кисело мляко
3 яйца, разбити
200 гр натрошено сирене
смесени билки
Сол, черен пипер
100 гр точени кори
2 сл настърган кашкавал


Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тиган и запържете тиквичките и лука до омекване, като разбърквате непрекъснато. Подправете със сол, черен пипер и бульон на прах.
Намазнете 30см тава и я облечете добре с корите. Изсипете тиквичките бърху корите.
Разбийте яйцата, сметаната и киселото мляко, добавете билките, солта и черния пипер и изсипете върху тиквичките. Уверете се, че краищата на тортата са покрити от течността, за да не останат сухи.
Тортата се  пече в предварително загрята фурна при 200 ° С 30 минути. 10 минути преди края на печенето се поръсва с настъргания кашкавал.
Извадете торта, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Желая добър апетит!

2 Kommentare:

  1. Pak imah chesta da opitam ot tazi vkusotia! Maya

    AntwortenLöschen
  2. Ами така е, като си ми другарче по неволя (учене в библиотеката)! :)

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...