Freitag, 13. Mai 2011

Spargelrisotto/ Ризото с аспержи

Spargelrisotto
Zutaten für 2-3 Portionen:
250g Spargel
250g Reis (z.B. Arborio)
1EL Öl
1 Zwiebel
2 Knoblauchzehen
200ml Weißwein
800ml Gemüsebrühe
Salz, Pfeffer und Petersilie
1EL Butter
3-4 EL Parmesan

Zubereitung


Öl in einer Pfanne erhitzen. Zwiebel schälen, klein schneiden und glasig dünsten. Knoblauch schälen und auspressen. Den Reis waschen und zu den Zwiebel geben, unter Rühren ca. 1 Min dünsten und danach mit den Wein löschen. Bei mittlere Hitze weiter köcheln lassen, immer wieder umrühren. Nach und nach die Brühe dazu gießen. Den Reis 10min köcheln lassen und danach den in Stücke geschnittenen Spargeln dazugeben und weiterе 10 Min köcheln lassen.
Kurz vor Kochende mit Salz, Pfeffer und Petersilie abschmecken, von Feuer nehmen und den Butter unterrühren, bis er geschmolzen ist. Danach den Parmesan untermischen und nochmal gut umrühren.
Ich wünsche guten Appetit!

Ризото с аспержи
Продукти за 2-3 порции:

250 гр аспержи
250 гр ориз (Arborio например)
1 сл олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 мл бяло вино
800 мл зеленчуков бульон
Сол, черен пипер и магданоз
1 сл масло
3-4 сл пармезан

Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тиган. Обелете и нарежете лука на ситно и го запържете до омекване. Обелете чесъна и го пресовайте. Измийте ориза и го добавете към лука, запържете го за около 1 минута като въркайте и след това добавете виното. Оставете ориза да къкри на умерен котлон като разбърквайте от време на време. Добавайте по малко от бульона и оставете ориза да къкри около 10 минути и след това добавете нарщзаните на парчета аспержите. Оставете ризотото да къкри още 10 минути.
Подправете със сол, черен пипер и магданоз, свалете от огъня и се прибавете масло, като разбърквайте докато се разтопи. След това се добавя пармезана и се разбърква отново.
Пожелавам Ви добър апетит!

2 Kommentare:

  1. Постна кухня, обичаммм :) (еха, не мога да спра да пиша коментари тая вечер, наслаждавам се на свободата на избора си, любезно предоставен, след родилни мъки, от блогер платформа)

    AntwortenLöschen
  2. Ож,да, голямо щастие е, че блогер функционира отново. Аз напоследък съм на посна кухня. хммм, напоследък, напоследък - маи цял живот съм предпочитала по-посните ястия :)

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...