Donnerstag, 5. Mai 2011

Überbackene Gemüse gefüllt mit Thunfisch und Mais/ Печени зеленчуци със риба тон и царевица

Überbackene Gemüse gefüllt mit Thunfisch und Mais 
Zutaten für 2 Portionen:
2 Paprika
1 Zucchini
1 Dose Thunfisch in eigener Saft
3EL Mais
1EL Öl
1 Zwiebel
2 Knoblauchzehen
2 Frühlingszwiebeln
1EL Tomatenmark
Salz, Pfeffer
3EL geriebene Käse

Zubereitung:

Paprika und Zucchini waschen, Zuchini in ca 3cm Stücke schneiden und ca. 2cm tief ausholen, Paprikastiel schneiden (sieh Bild) und von den "Innereien" befreien. Gemüse auf einen Tiefen Blech stellen und ca. 200ml Wasser in den Blech geben.
Für die Fühlung Öl in einer Pfanne erhitzen, Zwiebel klein schneiden und darin kurz anbraten, die Thunfisch und Knoblauch dazugeben und unter gelegentliches Umrühren weiter braten. Die Reststücke von der Paprika klein scheiden und zusammen mit den Mais untermischen. Tomatenmark dazugeben und nach 1 Minute mit ein bisschen Wasser auslöschen. Ca. 2-3 min köcheln lassen, bis es keine Wasser mehr übrig ist. Alles mit Salz und Pfeffer abschmecken und die klein geschnittene Frühlingszwiebeln untermischen.

Die Gemüse mit den Thunfisch-Mais-Masse fühlen, mit Käse bestreuen und im vorgeheizte Backofen bei 220° C ca. 15-20min überbacken.
Gut dazu passt Naturyoghurt und Baguette!
Ich wünsche guten Appetit!



Печени зеленчуци със риба тон и царевица
Продукти за 2 порции:
2 чушки
1 тиквичка
1 консерва риба тон в собствен сок
3 сл  царевица
1 сл олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 зелен лук
1 сл доматено пюре
Сол, черен пипер
3 сл настърган кашкавал


Начин на приготвяне:
Измийте чушки и тиквички, нарежете тиквичките на 3 см парчета  и ги издълбайте около 2 см, отпежете дръжките на чушките (виж снимката) и изчистете "вътрешностите". Сложете зеленчуците в тава и залейте с 200 мл вода.
За пълнежа, загрейте олиото в тиган, нарежете лука на ситно и го запържете за кратко, добавете рибата тон и чесъна и запържете като разбърквате от време на време.
Нарежете останалите парчета от чушките и заедно с царевицата ги прибавете към рибата. Добавете доматеното пюре и след 1 минута и малко вода. Оставете  2-3 мин. да къкри, докато се изпари водата.

Подправете се със сол и черен пипер и разбъркайте с нарязания на ситно зелен лук.
Напълнете зеленчуците с пълнежа, поръсете със сирене и печетет в предварително загрята фурна при 220 ° С в продължение на около 15-20мин.
Поднесете с кисело мляко и хляб!
Пожелавам Ви добър апетит!

2 Kommentare:

  1. Чудесно предложение, имам няколко консерви риба тон и тъкмо се чудех как да ги оползотворя. Благодаря за рецептата! :)

    AntwortenLöschen
  2. Zdravei Maria :) pri men beshe obratnoto, chudihse s kakvo da napalnia chushkite, pak i pokrai tiah i tikvichki napalnih :)

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...