Montag, 9. Mai 2011

Hühnerbrüstchen mit Walnüsse/ Пилешко филе с орехи

Hühnerbrustchen mit Walnüsse
Zutaten für 2 Portionen
1EL Öl
2 Hühnerbrustfiles
1 Bund Petersilie
1 Stück Lauch
30g gehackte Walnüsse
60g Gorgonzola
100ml Milch

Zubereitung:

In einer Pfanne das Öl erhitzen und die Hühnerbrüste von alle Seiten, ja nach Dicke, 6-8 Minuten kräftig darin anbraten, herausnehmen, salzen und pfeffern.
Lauch in Ringe schneiden und in deiner gefetteten Form geben.Die Hühnerbrustfilets obendrauf einrichten.
Petersilie waschen, klein hacken und mit den Nüsse mischen und über die Filets streuen.
Milch in einen Topf erhitzen, die Gorgonzola in Stückchen schneiden und darin schmelzen lassen. Danach über die Filets und Lauch-ringe gießen.
Im vorgeheizten Ofen ca 15-20 Min bei 220° C überbacken.
Dazu kann man eine Beilage nach Belieben servieren oder nur so essen!
Ich wünsch guten Appetit!

Пилешко филе с орехи
Продукти за 2 порции

1 сл олио
2 пилешки гърди
1 връзка магданоз
1 стрък праз
30гр нарязани орехи
60грам Gorgonzola сирене 
100 мл мляко

Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган и запържете пилешки гърди от всички страни, според дебелината им около 6-8 минути, извадете ги от тигана и ги подправете с сол и черен пипер.
Нарежете праза на кръгчета и го сложете в намаслена тава за печене. Сложете филета върху праза.
Измийте магданоза, нарежете го на ситно, смесете го с орехите и се поръсете с тях филетате.
Загрейте млякото в тенджера, нарежете горгонзолата на парчета и оставете да се стопи. След това я изсипете върху филетата и кръгчета праз.
Пече се в предварително загрята фурна около 15-20 минути при 220 ° C.
Това може да се сервира с гарнитура на вкус или самостоятелно!
Пожелавам Ви добър апетит!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...