Mittwoch, 8. Juni 2011

Gefüllte Paprika und Zucchini mit Bulgur/ Пълнени чушки и тиквички с булгур

Gefüllte Paprika und Zucchini mit Bulgur
Zutaten für 2-3 Portionen
3 Paprika
2 Zucchini
200g Bulgur
1 Zwiebeln
2 Knoblauchzehen
1 Stück Lauch
3-4 Frühlingszwiebeln
2EL Rapsöl
2 Karotten
2TL Gemüsebrühe, pulver
100g Schmelzkäse
3ELTomatenmarkt
Petersilie
Salz, Pfeffer, Paprikapulver, Kümmel



Zubereitung
Paprika und Zucchini waschen, Zuchini in ca 3cm Stücke schneiden und ca. 2cm tief ausholen, Paprikastiel schneiden und von den "Innereien" befreien. Gemüse auf einen Tiefen Blech stellen und ca. 200ml Wasser in den Blech geben.
Zwiebeln und Knoblauch schälen, klein schneiden und in einer große Pfanne mit den Rapsöl andünsten. Lauch waschen, schälen, vierteln und in dünne Scheiben schneiden. Zu den Zwiebeln in die Pfanne geben und weiter andünsten, gelegentlich umrühren, damit es nicht anbrennt. Die Reststücke von der Paprika und die Zucchini klein scheiden, Karotten schälen und ebenfalls kleinschneiden und alles in die Pfanne geben. Die Gemüsebrühepulver unterheben, den Tomaten markt zu den Gemüsen geben und kurz anbraten. Mit ca. 500ml heißes Wasser ablöschen und so lange unter gelegentliches Rühren köcheln lassen, bis die Flüssigkeit verdünstet ist. Am besten noch den Bulgur probieren, ob er schon gar ist, falls nicht noch etwas Wasser dazugeben und weiter köcheln lassen.
Mit Petersilie, Salz, Pfeffer, Paprikapulver, Kümmel würzen und die Schmelzkäse unterheben und schmelzen lassen. Die klein geschnittenen Frühlingszwiebeln untermischen.
Paprika und Zucchini mit der Bulgurmischung füllen und ca, 40 min bei 200° C backen.
Ich wünsche guten Appetit!


Пълнени чушки и тиквички с булгур
Продукти за 2-3 порций
3 чушки
2 тиквички
200 гр булгур
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък праз
3-4 стръка зелен лук
2 сл олио
2 моркова
2ч.л. зеленчуков бульон на прах
100 гр топено сирене
3с.л.доматено пюре
Магданоз
Сол, черен пипер, червен пипер, кимион


Начин на приготвяне

Нарежете останалите части от чушките и тиквичките на дребно, обелете морковите и ги нарежете на ситно и прибавете всичко в тигана.

Прибавете и зеленчуковият бульон и доматеното пюре и запържете за малко. Изсипете около 500 мл гореща вода и оставете ги къкри, като от време на време разбърквате, докато течността се изпари напълно. Опитайте булгура дали е сварен и ако е необходимо добавете още малко вода и оставете да къкри докато се свари почти напълно.
Подправете с магданоз, сол, черен и червен пипер, кимион и добавете топеното сирене и го оставете да се стопи, объркайте добре. Добавете нарязаният зелен лук.
Напълнете чушките и тиквичките с булгура и печете около 40 минути при 200 ° C..
Пожелавам Ви добър апетит!
Измийте чушки и тиквички, нарежете тиквичките на 3 см парчета  и ги издълбайте около 2 см, отпежете дръжките на чушките (виж снимката) и изчистете "вътрешностите". Сложете зеленчуците в тава и залейте с 200 мл вода.Обелете лука и чесъна, нарежете ги на ситно и ги запържете леко в голям тиган с олото. Измийте праза, обелете го и го нарежете на ситно, прибавете го към лука в тигана и продължете да запържвате, като разбърквате от време на време да го предотвратите загаряне.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...