Sonntag, 20. Mai 2012

Cake Pops Erdbeeren und Veronikas Cake Pops Rezept/Кейкпопс Ягодка и рецептата на Вероника за кейкпопс


Cake Pops Erdbeeren und Veronikas Cake Pops Rezept

Ich glaube, dass ich schon oft genug gesagt und geschrieben habe, dass ich und die Cake Pops keine richtige Freunde sind. Irgendwie schaffe ich es nie, die kleine Kuchenbällchen am Stiel so zu machen, wie sie sein sollen. Mal liegt es die Konsistenz des "Teiges", mal ist die Schokolade schuld, die die kleinen Bällchen umhüllen soll oder wie dieses Mal, als ich endlich das perfekte Rezept für die Kuchenmischung gefunden habe, war die Zeit zur Herstellung zu knapp und ich musste mich so beeilen, dass natürlich das Ergebnis nicht perfekt war. 
Es ist glaube ich für keiner von euch ein Geheimnis, dass meine Leidenschaft auf die Dekoration von Torten liegt! Egal, wie aufwendig eine Torte ist oder wieviele winzig kleine Details sie hat, ich verliere nie das Geduld! Ich plane, bereite vor und es klappt alles ziemlich gut! Aber bei den Cake Pops ... da verlässt mich oft die Geduld. Aber genug geredet, ich will euch heute das wunderbaren Rezept von Veronika (eine wahre Cake Pops Queen) teilen und obwohl meine CakePops sich nicht mit ihre optisch vergleichen können, zeige ich euch auch meine leicht misslungenen Cakepops Erdbeeren. 

Zutaten für die Kuchenbällchen

500g Kuchen, fein zerbröselt (ich habe einen Zitronenkuchen verwendet)
40g weiches Butter
100g weiße Schokolade, geschmolzen (oder Vollmilchschokolade, je nachdem ob ihr helle oder dunklere Cakepops machen möchtet)
ca. 80ml Caramel-Sirup (oder Baileys, oder andere Flüssigkeit, alkoholisch oder nicht)
Zubereitung

Alle Zutaten miteinander vermischen, bis eine sehr homogene Masse entsteht.  Fall ihr einen sehr trockenen Kuchen verwendet, dann muss man etwas mehr Sirup verwenden, wenn der Kuchen sehr feucht ist, dann weniger. Ich habe den Teig rosa eingefärbt, damit es zur Erdbeer-Innere passt. Jetzt die Masse für min. 30 Minuten ins Kühlschrank stellen. Danach werden die Bällchen (oder wie hier kleine Erdbeeren) gedreht. Diese sollten wieder gekühlt werden - min. 30 Minuten, mehr ist auch besser. 

Zutaten für die Glasur:

Schokolade (oder Candy Melts) - ich habe schon fertig gefärbten roten Candy Melts von Wilton
etwas Palmin
Zubereitung
Schokolade oder Candy Melts schmelzen und etwas Palmin darin auflösen lassen. Noch bin ich keinen Expert, wie viel Palmin, ihr müsst schauen, wie ihr am besten zurecht kommt. Die Glasur soll nicht zu dickflüssig sein, aber auch nicht zu dünn-flüssig. Meine hier war zu dickflüssig und man kann deutlich auf die Fotos sehen, wie bei manche Cakepops Streifen entstanden sind!
Man nimmt Lolipops-Stiele oder wenn keine zurhand sind kann man auch Holzspieße verwenden. Die eine Ende der Spieß in die Schokolade tauchen und dann diese in den Kuchenball einstechen. Hier kann man alle Bällchen auf diese Weise aufspießen und sie dann ins Kühlschrank stellen - das ist die sichere Variante. Ich hatte dieses Mal keine Zeit für diese Kühlung und deswegen habe ich sofort mit dem nächsten Schritt weitergemacht, aber dadurch sind manche der Cakepops gekippt. 
Cakepops in die Schokolade eintauchen und wenn möglich nicht groß darin bewegen - einfach eintauchen, rausnehmen und kurz abwahrten, dass die überflüssige Schokolade abtropft. Danach den Cakepop am besten in einen Styropor-Block einstechen und im Kühlschrank stellen. Mindestens 30 min - 1 Stunde kühlen und servieren. 

Кейкпопс Ягодки и рецептата на Вероника за кейкпопс

Мисля си, че съм казвала и писала доста често, че аз и кейкпопс не сме истински приятели. Някакси не успявам да направя тези малки сладкишени топчета на клечка така, както те трябва да изгеждат. Понякога проблема е в конистенцията на тестото, дръг път е виновен шоколада, който огръща тези топчета, а този път времето за направата им беше много кратко и от бързане не ги направих както трябва, сега когато най-накрая намерих перфектната рецепта за кейкпопс. 
Но за никой от вас не е тайна, че моята страст лежи в декорирането на торти. Независимо колко сложна една торта е или колко много дребни детайли тя изисква, не губя търпение! Но са достатъчни няколко малки сладкишени топчета и край - изнервям се и не ги правя както трябва. 
Но стига толкова приказки! Нека ви представя рецептата на Вероника (една истинскиа кралица по направата на кейкпопс) за кейкпопс и да ви покажа и моите малко несполучени кейкпопс ягодки. 

Продукти за сладкишените топчета

500гр сладкиш, нартошен на ситно (аз използвах лимонов кекс)
40гр меко масло
100гр бял шоколад, разтопен (или млечен шоколад, според зависи какви топчета искате да направите - тъмни или светли)
около 80мл карамелов сироп (или друга течност - като например ликьор от кафе или други алкохолни или безалкохолни течности)
Начин на приготвяне
Объркайте всички продукти и ги омесете на хомогенно тесто. Ако сладкиша ви е много сух, сложете още течност, ако е по-влажен, сложете по-малко от сиропа. Аз оцветих тестото в розово, подходящо към вътрешността на ягодите. Сложете сместа за около 30 минути в хладилника. Извадете и направете топчета (или други формички, както при мен този път бяха ягоди). Сложете ги отново в халдилника за около 30 минути. 

Продукти за глазурата

шоколад или канди мелтс (например от Wilton, аз използвах вече оцветени в червено кенди мелтс)
малко кокосова мазнина
Начин на приготвяне
Разтопете шоколада и добавете малко кокосова мазнина, оставете я да се разтопи и объркайте добре. Не съм още специалист в направата на глазурата, опитайте как на вас ви харесва, не трябва да е много гъста, но не трябва да е много рядка. На мойте снимки се вижда, че мойта глазура беше малко гъста и затова се образуваха ленти по кейкпоп-овете.  
За дръжки може да се вземат пласмасови дръжки за близалки или обикновенни дървени шишчета. Потопете едниния край на дръжката в шоколада и след това я забийте в сладкишеното топче. Най-добре е да приготвите всички топчета по този начин и след това да ги охладите, ако нямате време (като мен) може  веднага да ги потопите в шоколада, но е възможно (както при мен) някой да се изкривят. 
При потапянето на топчетата в шоколада е важно да не ги движите много в него, ами просто ги потапяте и изваждате, остевете леко да падне евентуално излишния шоколад и ги забийте най-добре във стиропорена подложка. След като потопите всички топчета ги сложете в хадилника за поне един час и след това сервирайте. 



1 Kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...