Sonntag, 28. Oktober 2012

Schoko Pops für Halloween/Шоколадови близалки за Хелоуин

Schoko Pops für Halloween


Eigentlich habe ich momentan gar keine Zeit. Ich bin in hektischen Vorbereitungen für einen gewissen Event in Birmingham :D und sollte mich nicht ablenken lassen!!
Aber da waren diese kleine Halloween Schokoladen Moulds, die ich vor kurzen gekauft habe (bevor mir bewusst geworden ist, wie wenig Zeit ich bis zum Tag X habe) und diese lächeln mich seit Tagen an. Ich höre sie fast sagen: „Ah, komm! Wir sind ja so schnell gemacht! Bitte bitte! Mach uns! Einfach Schoki schmelzen, gießen und kühlen! Bitte bitte!“
Und weil ich so ein weiches Herz (und großes Ungeduld) habe, habe ich die süßen Moulds nicht bis nächstes Jahr warten gelassen, sondern nahm mir gestern die Zeit dafür.
Und sie (die Moulds) hatten Recht. Es ist wirklich einfach sie zu machen.
Schokolade schmelzen, in die

Mould gießen, Salzstange als Halter rein und kühlen!
Und man hat gruselig-süßen Halloween Schoko Pops am Stiel.



Gruselig-süßen Grüßen
Valentina

Шоколадови близалки за Хелоуин



Всъщност нямам в момента никакво време. В усилена подготовка съм за едно определено събитие в Бирмингам и не би трябвало да се разсейвам!
Но тези малки формички за Хелоуин, които купих наскоро, ми се усмихваха от дни и сякаш ги чувах как ми нашепват – „Ах, хайде де! Ние сме толкова бързи за правене! Моля те моля! Просто разраряш шоколада, изсипваш го в нас и ни охлаждаш! Моля те, моля!“
И защото имам меко сърце (и голямо нетърпение) не можах да оставя тези сладки формички да стоят и да чакат до догодина, затова отделих вчера малко време и за тях.
И те (формичките) имаха право! Наистина е много лесно да бъдат направени.
Разтапяте шоколад, изсипвате го във формите, слагате дебела солета в него и го оставяте да се стегне.
И готово, имате си сладко-страшни шоколадови близалки за Хелоуин!


Сладко-страшни поздрави
Валентина


















5 Kommentare:

  1. Die sehen echt toll aus und sind bestimmt sehr lecker!

    AntwortenLöschen
  2. Чудесно са се получили,аз имам такива формички с великденски мотиви,но нещо не се справям с ваденето,начупват ми се или въобще не мога да ги извадя.Незнам,дали шоколада трябва да е специален,или формичките се мажат с нещо,но резултата е плачевен.
    Хубава неделна вечер!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Eли, ами аз правих белите и кафевите с нормален шоколад. Не мажа формата с нищо. Просто наистина трябва да се стегнат много добре в хладилника, след това изваждам, огъвам леко формата, но съвсем леко и те се отлепят! Този път бял малко нетърпелива при кафевите и те излезнаха по-трудно.
      Опитай!
      Поздрави
      Валентина

      Löschen
    2. Благодаря за отделеното време,ще се пробвам пак.

      Löschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...