Mittwoch, 5. Oktober 2011

Torte ala Colette/ Торта ала Колете

Torte ala Colette

Meine Mitbewohnerin und ihre Eltern waren so super nett und hilfsbereit letzte Woche, dass ich mich kurzerhand entschieden habe mich mit einer kleine Torte bei ihnen zu bedanken. Dadurch, dass die Zeit so knapp war, hat sich angeboten eine neue Art von Tortendeko auszuprobieren, die nicht weniger toll ist als die anderen, bis jetzt schon von mir ausprobierten Arten. 
Ich habe mir vor Wochen das wunderbare Buch von Colette Peters "Cakes to Dream On" gekauft und bin restlos in ihre Werke verliebt! So wunderschönen Cakes habe ich noch nie gesehen! Einfach genial! 

Bei dieser Torte habe ich mich an ein von ihren Designs gehalten und versucht nachzumachen. Ihre Torten sind zwar fast immer mehrstöckig und die Form von den Kuchen war etwas anders als meiner, aber so im ganzen trägt diese Torte ihren Einfluss. 
Ich habe dafür einen Kuchen im Form einen Halbkugel (20cm im Durchmesser) gebacken, darin ist diesen Bananen-Rührkuchen, gemacht mit glutenfreies Mehl, da die Schwester meiner Mitbewohnerin Glutenalergie hat. Auch hier habe ich
den Kuchen nur mit Buttercreme behandelt, weil er eine 3-stündige Bahnreise überstehen sollte. 

Als Deko habe ich Ribbon-Rosen und Perlen gemacht und sie (genau wie die Torte) mit essbaren Glanzfarben angemalt (luster dust Farben vermischt mit Alkohol). 


 Торта ала Колет

Моята съквартирантка и нейните родители бяха супер мили миналата седмица и ми помогнаха при доста неща и аз реших да се отблагодаря с една малка торта. Времето за приготвяне на тортата беше доста малко и затова реших да опитам един нов вид за украса на торти, който също много ми харесва.
Преди няколко седмици си купих книгата на Колет Петерс "Cakes to Dream On" и се влюбих безсмъртно в нейните торти. Толкова страхотни торти не бях виждала досега! Просто гениални!



За тази торта използвах едни от дизайните на Колет, като леко го вариирах, но като цяло се опитах да направя тортата колкото се може по-приличаща на нейните. Естествено, тортите на Колет са почти винаги многоетажни и с малко по различни форми от моята, но като цяло идеята се доближава до нейната торта.
За тази торта използвах този бананов сладкиш, изпекан в 20см кръгла купа.



Този път направих цялата рецепта и заместих брашното с безглутеиново брашно, тъй като сестрата на мойта съквартирантка има алергия към глутена. Тортата няма пълнеж, ами само е намазана с маслен крем, тъй като трябва да издържи 3-часов път с влака. 
За декорация направи имитация на рози от плат и перли. Тортата е нарисувана с разтворени в алкохол лъскави бои на прах. 









4 Kommentare:

  1. Много красива торта!
    И мен много ме интригуват този тип торти, но досега не съм имала повод да направя нещо подобно.
    Имаш много симпатичен поднос за торти с капаче :)
    И аз си мечтая за такъв.
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  2. Благодаря ти Ели, много харесвам стъклени капаци за подноси за торти, този специално си го купих самостоятелно, без поднос, исках да е висок, за да мога да сложа под него торта със висока декорация.
    Приятен ден!
    Поздрави
    Валентина

    AntwortenLöschen
  3. Валенце,пак си творила чудеса,миличка,браво!И тази торта е поредното ти бижу!

    AntwortenLöschen
  4. Благодаря ти Елексир! При тази торта дори пасва наименованието бижу, с тези перли по нея!
    Приятна вечер от мен!
    Поздрави
    Валентина

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...