Sonntag, 11. Dezember 2011

Zimtsterne/ Канелени звезди

Zimtsterne 

Ich habe lange überlegt, ob ich euch meine Zimtsterne zeigen soll oder nicht, aber ich habe mich zum Schluss doch entschieden, sie euch zu zeigen. Wie man auf die Fotos sehen kann, meine Zimtsterne sind mir misslungen. Verstehen sie mich nicht falsch, sie schmecken himmlisch lecker, nur das Aussehen ist etwas schlecht. Sie habe nicht so eine glatte Oberfläche wie sie sollen. Ich mache zum zweiten Mal in meinen Leben Zimtsterne und auch das erste Mal sind sie so "hässlich" geworden, vielleicht beim dritten Mal wird alles anders :) Vielleicht! 
Zutaten für 30Stück
125g Puderzucker
250g gemahlene Haselnüsse
1 Päckchen Vanillinzucker
1/2 TL Zimt
2 Eiweiße
Zubereitung

Eiweiß steif schlagen, den Puderzucker sieben und langsam unter das Eiweiß rühren. Von steifen Eischnee 2 EL abnehmen und in eine kleine Schüssel geben. Für das spätere Bestreichen der Sterne beiseitestellen.
Vanillinzucker, Zimt und Haselnüsse vorsichtig unter den übrigen Eischnee heben. Mit den Händen unterkneten, bis der Teig fest wird.
Die Arbeitsfläche mit Mehl bestäuben, Teig etwa einen halben Zentimeter dick ausrollen. Ofen af 140° C vorheizen.
Aus dem Teig Sterne ausstechen und auf einen mit Backpapier ausgelegten Blech legen. Mit Eischnee bestreichen und ca. 25 Minuten in den Ofen geben. Auf einen Kuchengitter abkühlen lassen.


Канелени звезди

Дълго се колебах, дали да ви покажа тези сладки, но накрая реших, че и не сполучливите произведелия трябва да бъдат показани. Тези сладки не станаха на външен вид както трябваше, повърхността не им е равномерна. На вкус са божествени, но на външен вид не. Правя за втори път в живота си канелени звезди и първият път също не ги сполучих, но при третия път може би ще станат както трябва и както аз искам! Може би ...
Продукти за 30 звезди
125гр пудра захар
250гр смлени лешници
1 ванилия
1/2 чл канела
2 белтъка
Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на сняг с миксера. Продължавайте да разбивате и прибавете малко по малко и захарта, трябва да се получи гъсто целувкено тесто. Сложете настрана 2 супени лъжици от целувкеното тесто, ще ни прябват после за намазване. 
Прибавете внимателно към останалото целувкено тесто ванилията. канелата и лешниците. Омесете с пъце докато се получи гъсто тесто. 
Набрашнете работната повърхност, сложете хартия за печене в тавата и загрейте фирната на 140 градуса. 
Разточете тестото на около 0,5см дебелина и изрежете с формичка за курабийки звезди. Наредете звездите в тавата, намажете ги отгоре с целувкено тесто и ги печете 25 минути. 

3 Kommentare:

  1. На мен си ми изглеждат съвсем добре! Спокойно приемам всякакви видове бракувани сладки особено с аромат на канела :) Много красиво, вкусно и коледно предложение! Поздрави и усмихната нова седмица!

    AntwortenLöschen
  2. Много се радвам, че ни ги показа, защото са чудни! Звездите, миличка никога не са еднакви, не са с идеална форма, но са звезди!!! И точно в това им е очарованието! А твоите освен това са и много вкусни, въпреки, че не виждам кое точно не им се е получило! Поздравявам те и ти желая прекрасна седмица!

    AntwortenLöschen
  3. Благодаря ви Габи и Канди! За вкусни са много вкусни звездите! И на вас ви желая прекрасна седмица!

    AntwortenLöschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...