Montag, 2. Januar 2012

Schoko-Kirsch-Kuchen/ Шоколадов сладкиш с череши

Schoko-Kirsch-Kuchen

In den letzten paar Wochen habe ich fleißig Torten hergestellt, aber es lag auch an der Zeit - Weihnachten, Silvester, paar Geburtstage dazwischen. Ich habe zwar die Torten meinst unterschiedlichen Menschen geschenkt, aber trotzdem habe ich versucht, unterschiedliche Rezepte zu verwenden, damit es (mir) nicht langweilig wird.
Jetzt werde ich euch eins nach dem anderen diese Rezepte vorstellen. Erstmal zeige ich euch eine super leckeren Schoko-Kirsch-Kuchen, den ich hier und hier verwendet habe. Das Rezept ist von Tascha von Torten-Talk und wurde leicht von mir verändert.
Schoko-Kirsch-Kuchen 
Zutaten
6 Eier
280 g Zucker
1 kleiner Glass O-Saft (ich habe hier Kirschsaft benutzt)
200 g sehr weiche Butter
200 g Schokolade, geschmolzen
260 g  Mehl
1 Pck Backpulver
(und zusätzlich 1 Glas Sauerkirschen)
Zubereitung
Eier trennen. Eigelbe und Zucker verrühren. Saft und Butter dazugeben und weiter schlagen. Die leicht abgekühlte Schokolade untermischen. Mehl und Backpulver mischen, sieben und zu den Teig geben. Eiweiße steif schlagen und vorsichtig unterheben. Zum Schluss die abgetropften Kirschen dazu geben und verrühren. Im vorgeheizten Ofen bei 160° C ca. 60 Minuten backen. Stäbchen-Test machen. Das Rezept ist für eine 26er Springform.

Шоколадов сладкиш с череши
През последните седмици направих доста торти, но просто времето беше такова - Коледа, Нова Година и няколко рожденни дни. Въпреки че тортите бяха за различни хора, се опитвах да използвам различни рецепти, за да не става скучно.
Сега имам намерение лека по лека да публикувам тези рецепти в блога и започвам днес с тази супер вкусна рецепта за шоколадов сладкиш с череши, които използвах тук и тук. Рецептата е на Таша от форума Torten-Talk и е леко променена от мен.
Шоколадов сладкиш с череши
Продукти
6 яйца
280гр захар
1 малка чаша портокалов сок (аз исползвах сок от череша)
200гр много меко масло
200гр разтопен шоколад
260гр брашно
1 пакет бакпулвер
(аз сложих допълнително 1 буркан с череши, около 300гр изцедени)
Начин на приготвяне
Разделете белтъците и жълтъците. Смесете жълтуците със захарта и разбийте добре с миксер. Прибавете сока и маслото и продължете да разбивате. Добавете и леко изтиналият шоколад. Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги и ги прибавете към тестото. Разбийте отделно белтъците на сняг и ги разбъркайте внимателно в другото тесто. Накрая добавете изцедените череши, объркайте и изсипете в 26см тава. Печете при 160 градуса към 60 минути, като тествате с клечка за зъби, дали е готов сладкиша, преди да извадите от фурната.


Kommentare:

  1. What a yummy cake!!! Happy New Year!!!

    AntwortenLöschen
  2. Фантастичен! Любима комбинация на цветове!!! Честита Нова година!

    AntwortenLöschen
  3. Извинявах, но какво е количеството на бакпулвера? Благодаря ти!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Аз се извинявам, бях забравила да пиша бакпулвера, сега го коригирах - 1 пакетче е необходимо.

      Löschen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...